Idol finalen nr 1

Skrivet den: 2007-11-30 @ 21:57:32
Så var semifinalen slut.. Vilka två idoler kommer att få stå som ensamma idolfinnalister i globen? De var frågan.. Jag skulle gissa på att Amanda och Marie kommer få gå vidare denna gång, Andreas var bra men tabbade sig i sista låten.. Ja trodde helt alvarligt att microfonen gått sönder när man inte hörde hans röst utan bara såg läpparna röra sig.. men sen när han kom på texten igen så fick vi svaret på att micen inte var trasig.. haha

Nu är det pause så svenska folket kan hinna och rösta.. Fredag hela veckan är på tv, de är hey baberiba folket men jag tycker då inte de alla är på samma nivå som hey baberiba.. En b serie om man säger så..

Min gubbse ringde igen, den lilla fylltratten! De är på väg åt lycksele nu, ska tydligen dit och festa! Kul för dom tycker jag. Hade gärna viljat vara med men eftersom ja har annat o göra denna helg som jag tidigare nämnt så går inte de..
Amanda, en tjej i vilhelmina fick sitt körkort igår! GRATTIS!!!
jätte kul för henne att hon fixat det!

Nu är det bara att vänta till halv 11 så vi får se hur idolkvällen slutar!

Hörs kanske om ett tag..

puss och kram   Tråkigt nog så tror jag att det är du Andreas som åker ikväll.. : ( Du är min favorit :D

alt

Middag

Skrivet den: 2007-11-30 @ 16:56:09
Snart blir det middag, äta ute mumms :) De blir garanterat en filé mignon black and white med bearnaise och tryffelsås.. mumms fillibabba!! Ska äta med pappsen oxå så väntar på honom!

Kanske ska försöka masa mig ut ihelegn och köpa något till syster min som fyller 28 år på söndag, vad ska man köpa? Förslag!?

Pratade med gubben min nyss, han ska iväg med en massa kompisar och festa.. någon festival någonstans i norrbotten.. Hoppas dom har kul! Gubben min har en tendens att bli lite småt ilsken när han får i sig fel sort sprit.. Inte bra!

Vad mer har jag gjort idag? Jo chokladtryfflar, tre olika sorter har jag gjort, rom,kola och saltlakrits.. Smaskens om man tyckte om choklad vilket jag då inte gör.. Bjuder bort dom som jag tog hem istället..
Nu ska jag se lite på idol audition på film, lite skojigt och se så vi höres.

puss och kram


   Detta ådstakommer jag om dagarna :)

Design!

Skrivet den: 2007-11-30 @ 10:36:16
Attans vad detta inte är min grej riktigt.. Hmm hur ska jag göra för att få till det hela!? Kanske får nöja mig med de jag äntligen lyckats ådstakomma, lite julmysig sådär! Får hoppas att jag kommer ihåg hur man gjorde när de börjar närma sig nyår för då måsta jag ju givetvis fixa till min blogg design så den blir spraklande nyårsfin :D Gubben är hemma hos sina föräldrar nu, Marcus följde med honom upp denna gång. Han skulle hälsa på Peter, sin mamma o alla sina andra syskon och vänner givetvis. Ville gärna följa med själv men har lite förhinder dednna helg, te.x mina tatueringar som jag ska göra imorgon! Längtar!
Börjar bli rätt så hungrig nu, måste käka lite lunch innan ja måste röra på mig.. Idag ska jag temperera choklad bland annat.. Inte så jättekul men de är något som måste göras och då är de bara att göra de! Tycker heller inte om choklad så ja kan ju inte tjuva lite av den choklad jag håller på med.. Attans.! Haha därimot bara avgudar jag saltlakrits.. Kan äta hurmycket som helst utan stop! Brukar alltid köpa de som färdkost när vi åker till krilles föräldrar och jag får ju ha de för mig själv då gubbsegull inte tycker om lakrits. Mowwhhaha!!


Har insett att mina inlägg typ aldrig blir långa, dom brukar bli ungefär så här och sen är det bra lixom! Kanske bra för mina läsare, de är ju en del iaf har man ju sett och hört oavsett om komentarerna är på de allra lägsta laget.. Så vad ska ja nu skriva!? Nej kanske ska tacka för mig..

Ha en trevlig dag!


De här är vad jag nästan dagligen håller på med : )



Hallå i stugan :D

Skrivet den: 2007-11-29 @ 20:27:53
Sitter och fin slipar på min ena tatuering som kommer att göras på lördag klockan 1 istället för imorgon! Vill så gärna göra den nu.. Har fått lite nya ideér så har ytterligare en till som ska göras.. Detta blir en på foten. Mycket fin i min mening iaf.. Nu är min gammla gölliga gubbe på väg hem till sina föräldrar, trodde han skulle flyga men icket han tog bilen!
En sån dag som jag har idag har varit rätt så tråkig.. så igentligen finns det inte så mycket att uppdatera med.. Hmm vad ska jag skriva!?
Finns inte så värst mycket att tilldela er ikväll så kanske får skriva mer imorgon?.. Yes!
Vi hörs..

Tatuering

Skrivet den: 2007-11-28 @ 19:44:03
Så var klockan halv åtta och jag ska snart ner och kolla lite på tv, bonde söker fru är ju ikväll så måste se hur de går!! Haha jävla muff som följer serier men ja kan bara inte låta bli!
Hoppas sussane väljer Per-Inge- en riktig läckerbit om man själv får säga nått men iosf så går han ju inte o jämnföra med min gammla gubbe som jag har då han är 13y745y845 gånger så fin ; ) Och sen så hoppas jag på Ander och Hanna, Fredrik och Lena och sist men då inte minst så carl-petter och jessica! Får allt ta och se sen hur det går!
Till helgen så ska krille hem själv, jag ska tatuera mig på fredag samt att ja ska på 20 års fest på lördag och 28 års fest på söndag! Krille var även han bjuden på båda festerna men ville hem. Jag förstår honom mycket väl.
Vet inte om de blir helgen efter den som kommer nu som vi ska iväg och köpa skoter.. han sa något om de men de märks..
Jag ska göra en tatuering i svanken, en tribal men en fjäril bara för att jag älskar fjärilar så.. Har dock 2 st att välja mellan och har än inte bestämmt mig! Hmm Ska sen göra tre stjärnor bakom höger öra, eller kanske inte riktigt bakom örat men nästan.. mitt person nr på foten samt en krummelut på benet.. Gör dom hos en kompis så vi får se hur många jag och dessutom han orkar göra.. Anna ska även hon tatuera sig, gör en tribal över armen! Fint fint..
Lägger inte ut bild än utan ni får bilder sen när dom är färdiga!
Undra sa flundra vad jag ska köpa till gubben i julklapp.. Blir knäpp snart! Kommer inte på något och inget säger han heller.. *suck*

Jag verkligen älskar tatueringar, piercingar och allt mysigt som hör därtill.. Såg en väldans fin tatuering som jag vill göra.. väljer mellan den och en annan. denna är tyå ett keltiskt mönster med drakar osv över hela ryggen eller så ska jag göra stjärnor över ryggen.. Vet än inte hur de ska bli så får vänta med dom än så länge..
Ne nu skajag ner och kolla lite på television :P
Höres på ett tag..
Puss och kram

Gravid

Skrivet den: 2007-11-26 @ 17:09:16
Så sitter man framför denna dator återigen, fast iofs så var det några dagar sen sist! Åkte till Vilhilmina redan i torsdags med gubben min och denna helg har vart otroligt rolig. Har dock inte festat till de nått eller jo vi var hos Daniel och Anna på fredag kvällen men för min del vart det 1½ cider.. Men vi var ut och åkte skoter och jisses va höll på och flyga av flera gånger men kul var det! Hämtade en bil som krille nyköpt, visserligen en skrotbil som han ska plocka delar till sin brorsas bil , mercedes 250! På väg upp till heligfjäll där vi hämtade bilen så hittade vi en hund, en unghund av rasen jämthund! Han var så söt :D Stannade och ropade på honom och man såg genast att den där hunden är van vid människor för han vart så glad när vi ropade på honom. Han hoppade in i bilen så vi åkte och lämnade han hos Paul som i sin tur ringde ägaren som kom och hämtade honom. Han hade rymt kvällen innan där så den lille hade vart ute på flykt hela natten.. stackars liten!
Var även förbi till Jenny och Peter för att lämna en värmefläkt och då berättade jenny att hon fått en till katt! Trevligt tyckte vi men de hela var igentligen så att hon var katt vakt åt den bara då tjejen som ägde honom vaknade en natt av att e sparkade till i magen och åkte till läkaren morgonen därpå.. Och gissa på vad!? Hon var gravid i 8 månaden utan att vetat om de!!! :-O Jisses Amalia! Tycker att det borde synas på magen osv men icket..Inte denna gång på denna 18 åriga tjej från Åsele iaf..
Krille och jag har vart och tittat på ett hus nu, elr ja inte en hel visning utan lite smått av det.. Ligge ri meselefors och var mycket stort och fint, med inglasad verranda med öppen spis.. Mysigt
Får se om vi lägger bud på de, ska kolla omkring lite först..
Nej nu ska jag iväg till stallet! Ses på ett tag!


Finns det något finare än att vara gravid? Frågar du mej så är svaret nej! De är så vacket :)






Puss och kram

Polen!

Skrivet den: 2007-11-21 @ 17:30:07
Gubben ringde idag runt 10 kanske, berättade att vi måste åka till polen för att få hem bilen! De blir billigt o bra så här till julen 5.300 kommer det att kosta för o få hem bilen.. Jätteskojigt :P
Just nu sitter jag bra o bloggar, gör inte så mkt mer. Har iosf handlat på maxi.. jättekul när man har världens huvudvärk! Så mötte jag även på Jerry och Marika och att försöka o vara trevlig när man har migrän är fan inte lätt.. haha hoppas jag inte var allt för borta bara :) Som många vill ha de när man har migrän, att de ska var mörkt och tysy vill då jag oxå ha det igentligen men just u så försöker jag stå ut en stund i liv och rörelse för att försöka kunna få ner lite käk om ett tag.
Väntar på att gubben ska komma hem från jóbbet, ska åka och handla lite igen men dock inte mat!

Hmm.. Vad skriver man igentligen i en blogg!? Om sitt liv, hur dagen varit, kläder kanske ja vette fan men just min blogg brukar ja skriva om hur jag haft det och vad som hänt för skoj under tiden jag inte uppdaterat.. Så just nu så har jag inte värst mycket att tillägga  så kanske höres på ett ett tag!

pussoch kram


Stuff : )

Skrivet den: 2007-11-20 @ 19:19:14
Tänkte precis på saker som jag ska införskaffa mig, först en varm och skön vinterjacka som jag iofs får av min gubbe och sen en typ Bh/korsett liknande med trosor- är igentligen inget man är i behov av men tyckte de var så fina så jag kan nog fan inte dra mig ifrån att köpa de..
Får ta det på samma gång som jag införskaffar lite julklappar!

Här är ialf min Jacka som jag får utav min gubbe och Bh/korsetten!

   Skickar efter ifån usa för 479 dollar vilket blir 3832 kronor, mycket billigare än i sverige då den kostar 4999 kr, alltså 1167 kronor billigare!  www.antarticconnection.com


  Bara för att den var så fin :D 249 kronor på lindex


 Skickar eventuelt efter en lika dan till krille så att han slipper frysa i vinter!

Måndag kväll

Skrivet den: 2007-11-20 @ 18:49:59
Så har det blivit kväll idag med! Från att jag skrev tidigare idag så har det inte hänt så värstans mycket, har hållt på med en massa papper i stort sett hela dagen och är inte färdig än. Orkar bara med mer papper idag.. Fyfan säger jag för dom som sitter på kontor hela dagarna.. Skulle absolut inte vilja jobba som kontorsnisse om det inte var absolut sista utvägen.
Klarar mig som det är nu!
Har pratat med Ac idag, Johans morfar ligger inne på akuten. Dom vet inte vad som är fel på honom, antagligen åldern kanske så jag tycker synd om dem.. Inte kul att ha någon släkting liggandes på sjukhus, ne uscha!
Satt på tåget hem idag, skipade bilen blir sånna otroligt långa köer som lilla jag inte tycker om alls. Gjorde sällskap med en kompis vid namn Therese. Berättade att min lover boy kommer norrland och så sa hon.. men pratar inte de tyå konstigt!? Asså med sån här rolig dealekt? Hmm jo de gör dom kan jag meddela, ibörjan förstod jag inte va krille sa för nått! Helskumt men han va väldigt duktig på att lägga om vissa ord så jag fattade. Fast de gått så pass lång tid så kan jag ibland sitta som ett frågeteckan när te.x hans pappa pratar med mig :P Pinsamt! Hahah..

Ne jag ska ta och kila en stund nu, får se om jag drar några rader senare :)

Hej så länge!

puss och kram

Tisdag morgon och kl är kvart i 8..

Skrivet den: 2007-11-20 @ 07:50:36
Har inte alls mycket för mig just nu, börjar inte föräns 9 idag men ja har iofs lite papper att gå i genom och få struktur på!
Pratade med madde igår och vi bestämmde attt dra iväg till Frankrike i jan/feb någon gång. Franska rivieran :D Fan va skönt med sol och bad! Tänkte oxå kolla lite på vingårdar och gå på provsmakning av vin, kan de bli bättre!? I just love vin.. Sa de till gubben som vart lite sugen på utlandet han oxå men just den tiden vi åker så kunde han inte följa med så han och jag tar en tripp till våren/sommaren. Vart vet vi inte men funderar på Egypten, verkar väldigt mysigt där!
Fick veta at polisen igår kväll att våran bil som vart stulen är funnen igen, och gissa vart den hittades?? I polen... Han som stal den hade sålt den för 90.000 kr  till någon nisse som i sin tur trodde han köpt den i god tro! Tjena, när han skulle av båten i polen vart han stoppade av tullen som i sin tur kallade dit polisen som baslagtog den då den är efterlyst i hela landet!
Även killen som stal den av oss är efterlyst i hela landet!!
Men nu ska jag ta tag i lite pappersarbete så lär jag återkomma senare!
Hör på ett tag!

Kram Amanda

Måndag kväll

Skrivet den: 2007-11-19 @ 18:40:26
Så är måndagskvällen kommen.
imorse gick jag upp vid 6, var tvungen att få upp och iväg både syster o bror till skolan och lilla jag började inte föräns klockan 12. Satt lite vid datan innan jag åkte iväg men tiden knappade in och de var dags för mig att åka iväg. Bilen va jätte kall när ja startade den, uscha buscha!
Var bara borta en timme ungefär sen var det dags att åka hem, elr ja plockade först upp syster i skolan  och körde henne till ridskolan, tittade på när hon red och snacka om att jag frös så in åt hellskotta!! Och ja sommnade sittandes på läktaren! Hahah great!

Det finns en sida på intrenett som brukar ha bra länkar till olika test osv och där hittade jag detta test. Eftersom att skapa länk inte fungerar som jag vill så får jag lägga in länken på detta sätt i stället  http://www.zapera.com som är ett test där du kan testa din personlighet! Jag är tydligen en känslosam person som inte bryr sig om vad andra tycker om mig medans jag brinner för vad andra tycker och tänker.. haha Stämmer rätt bra faktiskt!

Ne nu ska jag ta mig ett varmt och skönt bad innan gubben kommer :)

puss och kram

Hairspray..

Skrivet den: 2007-11-18 @ 21:51:26
Såg filmen hairspray med syster yster min. Så klockren!! John Travolta var den mest fenomenala måste jag säga. Hur lätt är det som i detta fall spela tjej och mamma åt en tonåring när man är kille såsom john är!? Gissar på att det inte är någe vidare lätt iaf!
Så att bedömma filmen så får den 8 av 10 hairspray´s falskor ; ) Haha!




Så vad finns det mer att tillägga i detta inlägg? Har pratat med gubben min som är på väg hem! Nu är det nog bestämmt skulle jag tro att vi inte bor kvar i stockholm länge till, lär flytta till villhelmina i maj ungefär! Mig gör det nog inte för mycket skulle jag tro då jag tycker om norrland så mycket! De jag kommer sakna är vänner familj djuren jag har som jag tyvärr inte kan ta med upp! Men man hälsar på samt att de får komma och hälsa på oss!
Krille har redan kollat upp lite med både jobb och hus så det verkar redan fixat på den fronten! Har sagt åt honom att ska vi flytta så bosätter vi oss där det finns mycket mark så jag kan ha mina hästar! Och givetvis min hund! Men somsagt det är ett tag kvar och vem vet vi kanske ändrar oss!
Nu så byter vi sammtalsämne :D

I lördags så träffade jag min systerson och syster plus hennes gubbe. Dom bor i göteborg och har inte hunnit träffa dom sen kevin föddes! Det var så himla kul att träffa dom, har iofs inte sätt dom sen i april kanske så en bilfärd på 2 timmar ungefär för att ta sig hemmifrån till Johans pappa där dom under sthlm vistelsen bodde gjorde mig inte ett skit! Skule kunna åka 10 timmar för att hälsa på dom! Vilket jag ska göra denna nöstkommande helg elr den efter!

Har upptäckt att ja recenserar denna helg baklänges, från sön till fredag men låt gå.. i fredags var jag på konsert med saida, såg Dia Psalma spela och de var grymt.. Torpedo spelade som förband!! var helt ok!

Och nu till kvällen avslut på detta inlägg så sov så gott så höres vi gott folk!

Puss och Kram

Designa din blogg

Skrivet den: 2007-11-16 @ 13:27:47
Denna länk  tkr jag att även du kan länka till så att fler lär sig fixa och dona med sin blogg.. Och du lycka till!

http://designadinblogg.blogg.se/

Norrlandsbor i love

Skrivet den: 2007-11-15 @ 20:58:18
Har tänkt på en sak angående norrlandsbor, de är så otroligt trevliga, roliga och unika på ett mycket specielt sätt som ingen annan kan vara unik på. Nu ser jag då inte sundsvalls bor som "norrlänningar" tkr det är lite för långt söder ut men allt ifrån sollfteå och uppåt, så som vilhelmina,bjurholm,åsele,lycksele m.m. Det är så jävla störtskönt folk i norrland and i just love them :D Många kan tycka de ena och de andra och jag hör mycket olika åsikter om dessa små människor, en del tycker som jag verkligen avgudar dom för att de är ett sånt underbart folkslag men sen så fins det somliga som tycker att norrlandsbor är några riktiga töntar som inte vet vad sveriga består av..  Som tycker att de är någre insnöade tomtar där allt är inavel.. men inte kan du göra så mkt åt de så ni norrlands bor ta inte åt er och stå för att ni är stolta norrland bor! Och för guds skull gör er inte av med den utomordentligt härliga dialekten som ni har!!

Då var de sagt! Norrlandsbor i love!! 



image38    Norrlandsfjällen        Norrlands vinter

Suck!

Skrivet den: 2007-11-15 @ 10:17:21
Skrev ett bummse stort inlägg igår kväll men vad tror ni händer? Hela skiten försvinnen, kan de va mer iriterande än så!? Nej det kan ju inte alls vara de.. Suck! Orkar inte skriva om det så vi kör med lite bilder istället!


 pappselutten min -06   Lillebror -06   lillasyster -06

De va några bilder iaf, får mer sen!

Men tänkte oxå på att e skulle va gölligt om just du som läser denna blogg vill lämna en komentar.. skulle va skoj o veta vem som läser :)

Jakt vs Fest!?

Skrivet den: 2007-11-12 @ 08:44:14

Vi kom fram till meselefors sent på natten, åt litet nattmål och gick o sov. Vaknade nästa morgon av att det var en hel drös med snö ute och krille fick för sig att vi skulle ut och jaga! Så vi upp ur sängen och ner till frukostbordet. Åt en massa med frulle och klädde oss sedan för en tur i skogen :) Vart inga älgar denna gång utan några orrar. Vart åtminstonde 4 fileér..

Så vad gjorde vi mer än jaga? jo vi skulle ut på hotellet, de hadde halloween fest och vi hämtade upp peter e som fråga om jag ville va chaufför, ville inte igentligen men han frågade så gulligt så de e klart jag ställde upp :) Körde en del folk den kvällen, de var iaf peter E och den andra peter vad hannu heter i efternamn evelina tror jag och en drös med killar som jag inte vet vilka de var men trevliga må jag säga :) ´Vi han gå in allihopa och var där i ca max 20 minuter innan krille ville åka hem. Mig gjorde det inget då jag ändå var trött.. Hem och sov och ja vi tittade på film innan vi somnade :)
Lördagen var lugn. Krille och Fred var upp till nästansjö för o skruva bil och jag och sabina var kvar hemma. Drack kaffe och snackade lite om de ena och det andra. Strax inna 9 åkte vi till domus och handlade, köpte lite småkraffs til krille som är bra o ha! Struntade i att åka hem sen utan åkte upp till ivar o maggan och hälsade på, de var där min gammla gubbe höll hus. Kom inte därifrån för äns klockan 2 på natten skulle jag tro så efter nattfikat vi åt så va de att krypa ner i sängen. Vi åkte runt kl 13:00 på söndagen. Ville verkligen inte åka men var tvungen.. Helgen som var den 9-11 var vi först i märsta på fest och krille var inte lte full utan mer än mycket. Jag vart arg på honom då han betedde sig lite knäppt men men.
Lördagen fyllde marcela 20 och hon hadde fest men både jag och krille tog det mycket lugnt. Visst de ann ner lite tequila i en och några öl men inte så man vart full..

Nej nu måste jag sluta, höres gott folk!!

Puss och kram


Hampus..

Skrivet den: 2007-11-01 @ 19:57:16
Sitter nu med min älskade gubbe i bilen på väg till v-mina. ska ju som sagt spendera helgen där! Ska bli mysigt. Har kanske 5 mil kvar till gävle så tills vi är framme är det många mil. Lär vara framme ikväll runt 12 kanske.. Och så får vi ju inte glömma hampus som sitter i baksätet, de är en dvärgvädurs kanin som sabina, krilles mamma fått av marcus och marcela. Han ska bo hemma hos dom nu eftersom marcus o mercan köpt en kisse som heter findus.
Tror ja måste avsluta detta inlägg nu då batteriet dör på datan. Den är ju bäbar! så vi höres gott folk!

Pok

Halloween.

Skrivet den: 2007-11-01 @ 15:36:51
Helgen börjar närma sig halloweenfirande! Så ska man klä ut sig elr inte? Och isådanna fall vad ska man klä ut sig till!? Hittade lite bilder på systeryster från förra årets halloween när hon var utklädd till typ drakulla elr någt i den stilen. Ser helfestlig ut!

Här är en bild på henne..

 2006 och denna är betydligt äldre


Och dessa 2 var ialf några alternativ :)

Shopping..

Skrivet den: 2007-11-01 @ 14:31:59
Var i stan idag men syster och helena. Shoppade 2 par skor, mössa o halsduk :) så nu har jag det oxå. Åt på burgerking vilket kanske inte var de godaste men mat var det ialf. Min gubbe är på väg hit, vi ska åka hem till hans föräldrar över helgen och imorgon ska vi på polisstation. Hur kul är det igentligen!? Men får hoppas att de hela löser sig och att vi får rätt. Ska ner och fixa iordning mina saker som jag ska ha med mig!

Jag måste handla in täckbyxor,jacka och ett par vantar oxå så är min vinter outfit färdig!
Mickis är verkligen totalt besatt av tokio hotell, hon handlade saker med deras tryck på idag för lite drygt 1000:- och ja hon är bara 10 år och då får man vara så pass besatt av något sådant!

Undra vad jag ska göra i helgen? Det är ju endå halloween helg så kanske att det är något på hotellt som man kan ta del av :D Men men..

Gjorde ett vuxen test på internett där mitt resultat vart 20,4 och igentligen borde jag vara 38,1 år :P haha är jag verkligen så gammal!? uscha..

Testa  här :D