Nu har vi julat färdigt!

Skrivet den: 2010-12-30 @ 16:16:22
Julen är över, iaf för oss! Många säger att julen varar en bit in på januari men varken jag eller Frederic är några fan av julen trotts att den detta år varit riktigt mysig men gran och pynt och paket.. Trevligt sällskap och en massa mat får vi inte glömma!
Men ändå, de är klart nu, julgranen är ute och allt pynt och gardiner är bortplockade. Istället har jag satt upp nya gardiner som vi fick av F mamma i julklapp, tillsammans med ett fint påslakan som det är elefanter och gaseller på. Jättefint och lite afrika inspirerat.
Seven han har då fått många julklappar i år.. Inte alls några direkta leksaker utan mer pyssel grejer. Han har blivit så stor nu och leksaker roar han den första kvarten sen ligger dom på golvet tills nån städar upp dem.. Han fick ett stort toy story pussel, tuschpennor man blåser ut färgen i schabloner, flera olika spel, badkritor och målarböcker. Kläder och annat som han uppskattade faktiskt. Nu så tycker han väl kanske egentligen att det är mycket roligare att riva bort pappret än självaste innehållet men men..
Jag har bråkat med vattenfall i en evighet känns det som, de vägrar ju avsluta mitt gamla elavtal som jag sa upp redan i slutet på september.. De vill att jag skall betala för grannens el och gör jag inte det eller går över med räkningen till han så blir de ju garanterat kronan och vem vill de!? Ja får glatt hoppas på att grannen kommer hem nån gång för han är bortrest och berätta hur läget ligger till och sen hoppas på att han betalar SIN el så jag slipper..
Graviditeten då? Den är toppen, jag mår toppen och Chilli mår toppen! Magen växer och strax knatar jag in i den 29 graviditets veckan med ett till 3 kilo över min normala vikt, inget som jag klagar över. Hoppas bara innerligt att magen drar ihop sig fint för ja kalla mig ytlig om du vill men magen och midjan har alltid varit min grej, har alltid haft en snygg välformad midja och platt mage med hårda magmuskler så som sagt önskar innerligt att den kommer tillbaka.
Nu ska vi iofs skaffa barn nr 2 väldigt fort efter att chilli kommit. F tycker att han börjar bli till åren och han vill ha småbarnåren klara relativt samtidigt och jag klagar inte.. dock inte för tätt emellan bara.. Hade blivit glad om det fick vara 1,5 år mellan små barnen iaf så när chilli är runt 8-9 månader kan jag tänkas bli gravid igen och ja det brukar ju vara kring den tiden man slutar amma barn och då sägs de ju att fertiliteten(?) skall vara på topp igen så vi hoppas..
Foglossningen är så lätt att jag ides inte köpa nått foglossningsbälte, idag tog jag F halsduk och knöt riktigt hårt runt höften och det funkade under den timman som jag hade den på mig när vi var i sollentuna centrum.. Inga finnar men dock blir mitt hår fett ganska fort men med lite shampoo och dusch så klagar ingen.. Vikten är som sagt relativt oförändrad och inegt illamående osv.. En kanon graviditet helt enkelt!
Nu skall vi slumra till en stund, F ska jobba i natt och jag tänkte sällskapa honom och ska jag klara de så måste jag sova innan så vi får höras en annan gång!
So long suckers!
xx

Söndag 19 dec 2010

Skrivet den: 2010-12-19 @ 09:49:18
God morgon! Får man börja inlägget med att säga HJÄLP!? Mina bröstvårtor har blivit alldelses supertorra och de känns rätt wierd! Jag vet inte om bröstmjölk torkarut för jag läcker ju lite men inte alls mycket.. Hmm!? Spelar lixom ingen roll hur mycket jag smörjer dom.. Och kliar gör dom nått fruktansvärt. Fast hela bröstpartiet inklusive magen kliar jätte mycket fastän jag smörjer inmig med olja...

Jag vetinte om jag har berättatförut att jag ibland får en fruktansvärd smärta i vänstra sidan? De känns lite som håll fast mycket mer intensivt och de gör så ont att jag inte alls kan försöka prata eller knappt stå upp under tiden jag får dom här små attackerna.. Ibörjan var jag jätte orolig att det var någon infektion eller något liknande men en vän berättade att de är när lillan sträcker sig och sparkar som hon kommer åt revbenen! Herre gud min skapare, så då menar hon att de ska kännas så här och även bli värre ju större hon blir? Absolut är jag tacksam för att de är något "natrurligt" som orsakar smärtan och inte någon infektion men fan ska de göra så här ont i 13 veckor till så känns de som att jag varit gravid tillräckligt nu.. Hon får komma ut då om hon ändå bara ska sparka mig på revbenen!

Och ju mer tiden går desto större blir jag, inte alls konstigt men nu i slutet på vecka 26, går in i vecka 27 imorgon så blir det tungt och trångt och att sitta ner förlänge är tufft! Tror hela bebis + allt innanmäte trycks upp på lungorna så det blir väldans tungt att andas.. Känns nästan som att man ibland skulle vilja ha en stång uppkörd i röven så man ständigt sitter rakt för då blir de ju lättare att andas..skämt o sido!

Min vikt börjar öka sakta men säkert från scratch 57 kg, 10 veckor senare -4 kg =53 kg i vecka 25 + 6 kg = 59 kg. Egentligen bara 2 kg över min normala vikt och nu i slutet på vecka 26, 27 imorgon 60,3 kg..

sakta men säkert ökar min vikt! Fast jag är fortfarande smal, det ända som växt är mer eller mindre magen. Rumpan har blivit större och blite knubbig i ansiktet har jag allt blivit men absolut inte stor mer än magen. Frederic säger ofta att jag inte ens ser gravid ut bakifrån men ah jag vet inte, jag kan ju iofs inte se mig på samma sätt bakifrån som han kan men när jag tittar i spegeln så ser jag bara min midja som försvunnit men om 3 månader är den tillbaka : )

Vecka 26+0

Snart 27 veckan som en gravid kvinna!

Skrivet den: 2010-12-18 @ 19:43:29
Ja då är det måndag om bara 2 dagar och jag tänkte lägga in en del fakta om vad som sker under denna vecka då jag inte orkar skriva så mkt just nu.. Har tagit nya kort som jag tänkte lägga in så fort jag kommer åt dom i den andra datorn!
Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer. 
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

Bara för att du är bäst!

Skrivet den: 2010-12-11 @ 09:49:55
Jag vet ju att du läser min blogg, nu vet jag! Jag visste inte innan men nu så och då måste jag ju bara berätta att du är världens bästa man! Du är världens bästa pappa och världens bästa människa! Du är min man, Seven och Chillis pappa och frågar du mig så kan de inte bli bättre.. Jag kan inte ha en bättre man, din son och förtillfället ofödda dotter kan inte ha en bättre pappa..
Du vill ofta som alla andra föräldrar, styvföräldrar och de som har barn i ens närhet vara perfekt och det är svårt att leva upp till alla kriterier som man tydligen ska för att vara den där pefekta.. Man ska helst ha jätte mycket tid, mer tid än vad dygnets alla 24 timmar ger, man ska ha ett tålamod från ovan och aldrig bli störd eller irriterad på något.. Och ja vem fan har allt de där? Den som påstår sig uppfylla alla kriterier för att vara den perfekta föräldern ljuger.. och vet du? För oss är du den perfekta, mannen pappan och du är helt underbar och ja.. HELT PERKEKT!

winterland..

Skrivet den: 2010-12-08 @ 21:01:42
De är så mycket fin snö där ute, massor utav snö och bland de allra första gångerna i mitt liv som jag verkligen uppskattar vinterna och dess kyla och alla den härliga snön.. Från de att jag tillbringade tid uppe i norr så har jag ändrat uppfattning om vinterna även om den absolut inte är densamma som där uppe..

De får gärna snöa massor mer, ligga runt en 50-60 cm snö så man kan åka skoter, då hade jag varit som ett litet barn på julaffton. Jag älskar nämligen allt som har med skotrar att göra.. Bortsett från att mecka med dom,  inte för att jag tror jag kan men de känns inte heller som att jag skulle vilja testa.. Men att bara bränna iväg upp över fjällen är som att galopera över en sommaräng alltså helt underbart.. Nu har vi dock inga fjäll här i sthlm och jag har för den delen heller aldrig ens kört skoter här nere i dom lite mer södra delarna av sverige..

Men men.. Dagen började bra idag trodde jag iaf men de visade sig ganska snabbt att den började åt helskotta med en väldigt trött man som inte alls hade morgonhumöret med sig.. Men som vanligt så försvinner de ganska snabbt och han bad om ursäkt för sitt dåliga humör men jag tar det med en nypa salt.. Han hade inte fått sova något inatt eftersom lille seven hade vaknat och vart ledsen och de slutade med att han sov i våran säng och han kan ju verkligen inte ligga still.. han vänder och vrider och sparkar och knäar och har sig hela tiden så sömn är det sista man får.. Plus att han är lite dålig i magen så Frederic vaknade av hans pruttar som luktade riktigt illa.. Jag däremot sov som en stock.. Visst har jag dåligt samvete över att frederic jobbar o jobbar o jobbar o sen inte får sova för att han måste ta en ledsen seven men jag vaknade verkligen inte och inte fan väkte han mig heller så vad ska jag göra!?

Anyway som sagt blev hans morgon humör bättre bara en stund efter jag släppt av han på jobbet och då ringde han och bad om ursäkt.. Bubben min!
Fikade lite med patricia på morgonen och städa iordning här hemma ochplockade ihop 4 ikea kassar med tvätt som tvättades under dagen, väldigt mycket av de var nya kläder vi fått utav mamma till chilli som vi ville tvätta upp på nytt så säg att en påse var vår vanliga tvättpåse..

Gick sen till barnmorskan vid 12 och mätte magen tog blodprov och vägde mig.. 58,5 kg i 25 graviditetsveckan och all som allt har jag gått upp från 53 kg.. Alltså 5,5 kg fast 57 var min startvikt sen rasade jag ner till 53 dom 10 första veckorna..
Fick mitt moderskapsintyg samt lyssna på chillis hjärta och det slog så fint så.. Skulle välja ett sjukhus att föda på och vill hemskt gärna föda på akademiska i uppsala men eftersom jag till 99% blir remiterad till specialist mödrarvården pga mitt hjärta så kommer jag få föda på Danderyds sjukhus och ja det är bara att acceptera!

Mötte Frederic efter det på stn, stackaren fick ta tåget hem idag eftersom han lyckades sluta precis när jag skulle gå in till min barnmorska.. Men vi köpte lite bröd och ingrediensser till tonfisk/skink röra och fikade med de och te när vi kom hem. Varvade fikat med tvättstugan och när kl blev 3 for jag till posten samt till dagis för att hämta seven : ) Det hade inte alls varit nån bra dag idag inte..  Mkt tårar och arghet(?) han ville saker som inte riktigt funkade så han blev arg och ledssen vilket fortsatte på hemma plan oxå ett tag iaf.. Men alla vi har våra dagar som inte är dom bästa.. Alltså helt normalt! Vi åt hemmagjorda köttbullar som jag misslyckades med.. Hur fan kan man misslyckas med köttbullar? Jag har gjort köttbullar 247479658564 gånger och aldrig misslyckts med de.. Men nån gång ska väl va den första.. Men vi åt iaf de som smakade gott, vilket var restrerande på tallriken och sen åkte vi och lämnade frederic på jobbet igen.. Hör och häpna! IGEN! Han är för bra min karl.. Sen åkte vi till mamma och hämtade ett tefat och en pulka som vi kan ha när vi ska åka i backen, hitils har vi elr ja seven rättare sagt bara ägt en stjärtlapp, pulkorna säljs slut som om det vore smör som smälte i solen.. Sen åkte vi hem och sov, eller jag sitter här nu och ska pallra mig upp ur soffan och vika 3 ikea påsar med ren tvätt samt diska sen duscha och sova!

so long suckers!

xx




Fredag den 3 December 2010

Skrivet den: 2010-12-03 @ 08:37:24
God morgon! jag har varit vaken i si sådär 2 timmar redan, tror seven vaknade vid 6 ungefär och försökte få han att somna om i våran säng men det gick inget vidare så upp och hoppa, gjorde frukost tände ljus och en bra i vårat mörka kyliga hem.. Märks att vi bor stort, ca 100 kvm och att de är riktigt kallt ute.. De blir kyligt fort i vår lägenhet, men jag är grymt nöjd över våran öppna spis som vi kan elda i.. Nu har jag eldat så mkt så all ved är slut.. suck! Att den alltid ska ta slut så fort..
Bara att åka och fixa ny ved..
Seven har varit hos oss i natt för att han mor som egentligen har denna vecka var tvungen att jobba idag och dagis är stängt pga planering så självklart att han får vara här.. han åker igen vid ett idag ungefär och innan dess ska vi ha hunnit till hästarna, ska till grannen där och betala för höt samt så tänkte ja att vi skulle förbi leksaksaffären och köpa en pulka.. Seven har bara en stjärtlapp är och de är ju inte samma grej riktigt!
Fredag, ja sista dagarna på 24 graviditets veckan och på måndag knallar jag in i vecka 25! Visst går tiden fort? Jag blir helt matt över hur fort den går.. Mamma har köpt en massa kläder åt bebis, bland annat 14 byxor, 25 boddys, 9 college tröjor, 12 klänningar/kjolar sen är det en massa strumpbyxor och sockar osv.. Vantar mössa och 3 overaller varav en är en tjock vinter overall i stl 56 alldeles lagom till tösen när hon föds i mars! Sen är de andra 2 i fleace (?) tyg eller ja nått som liknar iaf och är super mjukt!
Kan inte tacka nog har fått så sjukt mycket av dom så vi kommer inte behöva köpa något själv nästan.. Och nu kommer julen oxå, kan tänka mig hur mycket som kommer dimpa in då!? Men de är jätte skönt med en massa kläder, att det finns mycket att välja bland. Vem vet hon kanske blir en liten kräk unge så de behövs 12 boddysar och 17 byxor om dagen..
Magen i sig den växer och växer, inte en bristning än tack och lov men jag känner hur huden börjar spänna allt mer nu.. Försöker smörja magen med baby olja varje dag, inte för att de gör någon skillnad för jag vet att ristningarna är hormonellt påverkade men det är skönt att hålla huden lite mjuk och så kliar det inte alls lika mycket!
Vikten har inte ökat något märkvärt.. Jag gick ju ner de 10 första veckorna om jag inte nämnde de från 57 till 53 och nu i veckan snart 25 så pendlar min vikt lite från dag till dag beroende på vad jag ätit och druckit men allt ifrån 57-59 kg och det är min start vikt + 2 kg men det är ju som sagt beroende på vad jag stoppat i mig under dagen.. Men det jag tycker är mest konstigt är att jag väger som mest direkt på morgonen, mindre om kvällen sen när jag ställer mig på vågen och det kan diffa ett kilo om inte mer.. Mysko det borde ju vara tvärt om att man väger lite på morgonen pga fastan man haft under natten när man sovit och sen väga mer om sen kvällen när man ätit en massa under dagen.. Men men här är det helt tvärt om!
Lilla chilli bökar på som aldrig förr och igår så vette fan vad hon gjorde men man skulle kunna trott att hon ställde sig raklång i magen för det var som att hela magen bara blev en stor knöl som stack ut sjukt mycket.. Knäppis unge redan nu!
När december kommer så ska jag börja införskaffa lite mer saker till henne, främst den där byrån som jag så gärna vill ha sen så kan jag köpa på oss lite blöjor och nappar m.m som jag sedan kan fylla byrån/skötbordet med..
Undra när man kan montera upp spjälsängen?! Vill inte göra det för tidigt heller just för att de kan kännas lite wierd, lite tidigt precis som när man julpyntar för tidigt.. man hinner tröttna på de! Inte för att jag skulle hinna tröttna på ett fint litet bebisrum men de skulle nog kännas som att de kulle stå tomt för länge innan hon väl kunde använda säng och allt.. Ne jag tror jag allt väntar ett tag till.. Iaf till början på nästa år!
Nu ska jag ta och ringa ks vi får höras senare!
so long suckers!
xx