Inga bilder..

Skrivet den: 2011-01-05 @ 08:59:35
Jag vet att min blogg är rätt tråkig speciellt utan bilder men de verkar som att de få bilder jag har på min mobil inte går att få in på datorn.. Dont ask me why! Och sen blir de ju så att jag alltid sitter med macen och vi har ingen sladd till kameran och minneskortet är för stort för den här datorn så jag kan heller inte föra över bilder på så sätt.. Sen dom gånger man kanske vill sno nån bild från goggle så går inte de helller så ni får allt stå ut med att de är bildlöst.. För eller senare kommer de bilder och jag går när som helst in i v 30 utan min graviditet så jag måste få in bilder på magen iaf så man kan glo sen senare i livet..
Idag ska jag iaf till mvc för vanlig kontroll, mäta magen med ett speciellt måttband så barnmorskan får fram ett sf mått samt så tar hon blodprov för att kolla blodsocker och järnvärde plus vikten och ja vi får väl se vad hennes våg säger.. Sen lyssnar vi på chillis hjärta och sen så är de typ klart.. Kanske pratar lite kring förlossningen eller något i den stilen inte vet jag men nu är de bara drygt 10 veckor kvar så de hade inte varit konstigt om hon ville börja lägga upp en förlossningsplan.
Jag har valt att inte anmäla mig till någon föräldrar kurs, jag skulle vilja skylla på att jag inte har den tiden men de har jag ju så jag får väl skylla på att jag inte tycker om andra människor fast då låter jag så hemsk och som att jag har social fobi men de har jag ju inte utan jag orkar bara inte sitta där med andra gravida och höra om deras krämpor, hur de beklagar sig och hur rädda och nervösa de är inför förlossningen.. Jag vill inte höra om andra och hur de kan skrämma upp andra först föderskor.. Jag är rätt lugn vad gäller förlossingen och jag känner mig väldigt redo för att föda trotts att jag vet att smärtan inte är från den här jorden men de känns som att min kropp är redo att klara av de. Jag vill heller inte se någon film angående förlossning, vill inte se nån annan trycka ut en unge och ja ammningen, man är ju inte dum i huvudet utan vet på nått sådär hur man ska göra sen får man ju hjälp när ungen väl är ute.
Jag vet att de ger ut info om tex varför man mår så illa och spyr när de är dags och det är för att ungen just passerat spinal nerverna som orsakar illlamåendet..
Jag tror heller inte att man kan lära sig att bli en bra förälder, eller ja förälder över huvud taget utan det är något man växer in i rollen som.. Att ens döpa något till föräldrarutbildning, så ja menar när de är klart är jag en förälder då som kan allt!? Men väljer jag att inte gå så är jag ingen förälder?.. Hmm nej nej så är de inte som sagt man växer in i rollen som förälder och behöver man hjälp så vet jag vars jag får de!
Så resten utav dagen ska jag tvätta som vanligt. tycker knappt att jag inte gör annat och så ska jag diska och dammsuga sen blir de middag och ja sen är klocken dags för F att åka och jobba..
Imorn är Seven ledig från dagis, röd dag så dagis är stängt. Undra vad vi ska hitte på för någe skoj med honom, pulka funkar ju alltid men är man gravid i 30 veckan så är man inte särskilt lätt och smidig utan allt tar 100 gånger längre tid och du orkar 100 gånger mindre.. Jag känner mig verkligen som en valross.. Kanske att han får springa i snön och bygga en snökoja så kan jag sitta på mitt feta arsle och slippa flåsa som en travhäst precis kommit från banan..
Det är snart dags att börja införskaffa de sista sakerna som behövs tills chillis ankomst, bland annat blöjor och en flaska så jag kan pumpa ur och ge ifall amningen inte skulle funka men jag hoppas hoppas hoppas för jag vill verkligen amma.. Frederic vill ju hemskt gärna oxå kunna mata henne och självklart ska han få känna sig delaktig så därav flaskan.. Blir en flaska med ett litet rör i som skall motverka att bebisen sväljer luft och får ont i magen..
En bärsjal skall oxå införskaffas och en uppsättning nappar. Spjälskydd och ett täcke skall köpas och sängkläder.
Skötbord plus en förvaringsmöbel från ikea som heter expedit. Målarfärg för renoveringen av hennes rum samt väggdekaler och gardiner plus en liten söt matta, gärna nån mjuk puffig som hon även kan ligga på.
Lite annat smått som ska införskaffas med så som en amnings bh till mig plus inlägg ifall jag läcker mjölk som den ko ja är :P
En ny termometer och inotyol salva plus en nässug och koksalt i små flaskor sen är det nog mer eller mindre klart.. Finns säkert andra saker som behövs men de kan man köpa när de märks att de verligen behövs..
Nu ska jag göra mig i ordning för mvc så vi för höras sen!
so long suckers!!
xx