Espresso!

Skrivet den: 2011-09-16 @ 20:20:59
Jag har sjukt mycket att göra om dagarna så jag hinner inte med att blogga märker jag.. All tid i cafét gör att man är så trött så knäna darrar när jag slutar om dagarna vid 16:00..

De är alltid något som skall göras, från akära upp grönsaker, tvätta, städa, handla göra smörgåsar, sallader eller baka till att sköta alla papper.. Från ett ynka kvitto till en fet jävla bokföring så inte konstigt att jag är trött.. Igår somnade jag halv 7 när jag skulle natta chilli med kläder o allt på mig, Lyckat!

Men dagarna rusar på, nu är Esspressomaskinen redo att lämna lagret och installera sig snyggt i vårat café så känner du för en latte till veckan så är de bara att kika förbi!
Papprena för vårat nya kassa system är inskickade oxå så förhoppningsvis får vi vår nya kassaapparat med kortterminal i veckan som kommer så no more only cash!

Kontoret är under uppbyggnad oxå, jätteskönt att komma iordning på kontoret så jag får bättre ordning och reda bland alla pärmar och papper vilket verkligen behövs! En ny dator skall fixas, Fredericsa att jag kunde ta nya stora 24 tumms macen först men ja vet att de tar emot för han så ja kör nog alptop med tillkopplad större skärm..

*Gäsp*

Chilli tar mycket av min tid oxå.. Inte alls att jag skulle vilja att hon tog mindre tid utan jag vill vekligen ge dygnets alla minuter med henne så hon häner glatt med hela dagarna och sover hon inte sina 3x40 minuters pass under dagen så bär jag konstant runt på henne alternativt sä sitter hon i mitt knä.. Jag älskar min dotter och jag får fysiskt ont när hon inte är med mig..

Svårt att förklara men de känns som en blandning mellan mensvärk och när livmodern drog ihop sig precis efter förlossningen. Precis ungefär så känns de när jag inte har henne i min famn..

Vi har stoppat in hennes spjälsäng utan ena sidan i vårat sovrum nu just för att hon snurrar omkring så mkt när hon sover och trotts att vi bullat upp med universums största filt i sängen så lyckades hon trilla ur när hon sov.. Vid fotändan av sängen.. Hur hon lyckats ta sig ända dit är en olöst gåta men de gick bra iaf..

Imorgon åker Frederic till Norge så jag blir hemma med 2 barn och ett café som ska drivas och de blir en utmaning.. Får se hur de går!

Men nu ska ja glo på idol så hörs vi!


Hej och välkommen tillbaka!

Skrivet den: 2011-09-10 @ 21:57:04
Välkommen tillbaka får jag väl säga till mig själv som haft bloggen på is i sisådär 6 månader. Tappade totalt intresset att blogga och sen föddes chilli och de blev inte så mycket tid över till något men för att snabbt uppdatera er om vad som hänt dessa 6 månader så gör vi en lista som jag sen skriver om..

1) Jag fyllde år
2) Chilli föddes
3) Blivit egen företagare
4) Renovering utav badrum


Det är väl de stora hela som har hänt!

Min födelsedag var mer eller mindre som alla mina andra födelsedagar förutom de att jag var höggravid. Bjöd på smörgåstårta och köpte en tvmöbel i pressent. Thats it mer intressant blev de inte.

Chilli föddes! Bästa dagen i mitt liv och den riktiga gränslösa kärleken föddes. Värkarna började den 30 mars, 3 dagar över tiden hade jag gått. Klockan 22:00 ungefär satt de igång på riktigt och nu visste jag att inom kort så har jag min fina dotter i famnen. Klockan 2:30 åkte vi mot danderyd och 08:18 var den mest fina och välskapta dotter född. Hela förlossningen var en dröm, så enkel smidig och jag kände inte mycket till smärta utan mer ett tryck. Inga stygn för brusten murra och 10 minuter efter hon var född var jag uppe och duscha och sen städade jag iordning förlossningssalen! Helt underbart och jag bara längtar till nästa förlossning. Kommer lägga in min förlossnings berättelse senare!

Egen företagare är jag tillsammans med min man! Damn vad hanslitit för att få de här att rulla så han ska mycket cred och hur visar man någon sin uppskattnig närman känner att orden inte räcker till?
Vi har dragit igång ett café med catering uatv smörgåsar och sallader m.m och det är verkligen super roligt. Jag gör de jag hinner med pga av barnen kräver ju tid dem oxå.. Men i 2 månader körde vi tillverkningen hemifrån så då fick jag dra de lasset och gå upp klockan 3 varje natt för att hinna ha allt klart till 5:30 när Frederic går ner o öppnar..
Nu är köket klart nere på cafét så inget tillverkas hemma längre och jag har nu fått tillbaka mitt kök.. Wiiee! De är mycket att hålla reda på när de gäller företag, allt ifrån bokföring som bara den tar upp all livstid som finns egentligen men sen är de ju inköp ekonomi bankmöten leasingavtal med mycket mera därtill.. Hujeda mig!

Och nu då, jo vi har mögel och fuktskada under vårat badrumsgolv! Hell yeh you heard right! Så de ska bila ur golvet, låta de torka för att sedan kakla om.. Vi tar tillfället i akt och totalrenoverar. Ut med badkaret som står och bygger en ångdusch. Frederic har nu släppt tankarna på en yacuzzi så jag kan få plats med tvättmaskin och tummlare vilket kan behövas i detta hushåll där jag utan att överdriva tvättar 5 stora ikea påsar med tvätt i veckan!
Och sen kommer vi riva väggen mellan toa och bad så de blir stort och fint.. Få upp stenväggar och svart kakel på golvet.. De kommer bli jättefint när de är klart! Dock finns de en hake, vars fasiken ska vi duscha under tiden? Chilli badar lätt i diskhon, seven får duscha och bada hos sin mamma och jag och frederic får väl antagligen en anledning till o börja gymma igen och använda duschen där..

Men så här ligger de till iaf! Ska försöka få in lite bilder från dessa 6 månader jag hållit mig gömd!

so long suckers!
xx