jag suger!

Skrivet den: 2011-02-03 @ 09:34:57
På att blogga.. Jag som egentligen tycker det är kul att skriva har har länge haft i tankarna att plugga lite journalistik och få skriva för nån rolig tidning men ja de har ju inte blivit av..
Men fenomenet med att blogga, ja hade de kanske varit roligare och man känt större motivation till o skriva om bloggen vore större? ja vet inte men i vilket fall som helst så vill jag ju skriva för enskilt bruk, jag vill att den ska vara min och att ja skulle kunna skriva nästan vad jag vill..
Fastän de bara är i början på februari så känner jag vårkänslorna i luften, självklart som mest dom dagar solen lyser och verkligen värmer som igår till exempel då de var ca 10 grader varmt i solen och man hörde fågelkvitter och titta man omkring sig såg man gräset på sina ställen. Idag dock är det super grått ute, hela världen ser bara grå och trist ut, inte ens en ända liten gnutta blått på himmelen och inte hörde jag nått fågelkvitter när ja va ut för o lämna seven på dagis.. Men trotts de gråa och trista så finns vårkänslorna där även idag, det är runt 4 plusgrader och snön smälter sakta med säkert. De är små sjöar på gatorna av smällt snö och is och bara de är väl ett gediget vårtecken?!
Nu längtar jag verkligen till våren, de första tussilagorna (?) är faktiskt de som lockar mest, att kunna gå ute och dra barnvagnen i solskenet och du behöver inte längre ha en stor tjock vinterjacka som gör dig fet och klumpig.. Att få ta på sig gympadojorna och en skinnjacka med en kaffe i handen och de stora solglasögonen.. Myspys på hög nivå säger ja bara..
De märks att ja längtar va? men vem gör inte de nu? Vintern har varit lång och kall och nästan helt utan sol så människor och djur e trötta..
Och ja att längta till våren gör också att jag kommer föda, jag skall ju föda i början på våren. Beräknat 27 mars men sist när jag var på TUL så sa läkaren att hon var förstor, större än vad han trott lika så sa barnmorskan som gjorde första UL i vecka 20 och så sa han TUL läkaren att hon var förstor för sin vecka, att jag kunde lägga på minst en vecka men nästan 2 i tanke på hennes storlek så from den 13 mars kan hon dimpa ner när som. Vi skall alltså inte vara förvånade om hon kommer 1-2 veckor förtidigt men samtidigt så kan jag ju även gå över tiden vilket jag önskar jag slipper..
Jag vill ha min lilla flicka nu nu nu.. I 9 månader eller ja iofs har jag precis gått in i 8 månaden men länge har vi väntat på denna lilla tösabit som ligger där inne och far omkring.
Jag har haft den bästa graviditeten som man kan ha och jag önskar alla gravida kvinnor samma underbara graviditet som jag fått. Jag har gått upp 4 kg varav 2,5 är bebisen 1 kg är fostervatten och ca 500g är moderkaka.. That´s it jag har verkligen inte ökat storlek på någon kroppsdel alls. Att rumpan blivit slappare och på så sätt halkat ner en bit är rätt självklart med tanke på att jag inte kunnat träna under graviditeten eftersom mitt hjärta strejkar efter bara att jag tatt upp en strumpa på golvet.. rösten har blivit fylligare, och ja har ju alltid varit försedd med små bröst så nu när de växt en storlek så har de ju oxå blitt lite hängigare, vill dock inte påstå att jag har hängbröst men ah dom sitter aningens längre ner nu bara och större kommer de bli så fort mjölken rinner till och då kan jag tänka mig att de flyttar sig ytterligare ett steg neråt mot knäna.. :P
Jag har ju fördelen att kunna fixa till dom på snyggt sätt sen när allt vad barnaföde heter är klart. Jag längtar faktiskt lite tills den dagen jag får operera mina bröst, jag har länge velat de men samtidigt känt att ska jag verkligen lägga ut 50 papp på ett par bröst som jag sen kommer vilja göra om efter jag ammat mina barn!? Nej då väntar ja hellre några år tills jag slutat vara ett matobjekt för små bebisar..
Nu eller i måndags, idag är det torsdag så gick jag in i vecka 33 så lite mindre än 7 veckor kvar till beräknat datum och jag har börjat lite smått med o packa chillis väska som hon ska ha på förlossningen. Min del av packningen samt Frederics del packar jag senare.
vet inte om jag skrivit de men i vecka 27 hade jag sf mått på 27 cm och i vecka 30 hade jag ett sf mått på 29 cm tror jag de var.. Vi mätte ingen vikt eller blodvärden men jag skall röra mig nu vilken sekund som helst upp till mvc för att träffa en annan bm vid namn jessica då soledad är bortrest hela februari. Men idag blir de vikt och blodprover vet jag..
Jag tänkte även på de att många pratar om att deras bebisar sparkar mot revbenen så mycket och de gör så ont och jag tror mig ju ha känt lill skruttan sparka och nudda mina revben men hur vet jag att de verkligen är så? De få gånger jag känt smärtan så har de känts som kraftig håll och inge mer än så, de har ju självklart gjort ont de med men är det verkligen revben sparkar?  hon ligger väldans långt ner så kanske att jag slipper känna dom riktiga som folk pratar så mycket om..
Och inga bristningar heller tack och lov.. finns de högre makter så tackar jag dem för att de behållit mitt skin fritt från ränder osv.. Ytlig jag vet men den som påstår sig att verkligen inte bry sig de minsta tror jag ljuger..
nu måste ja kila upp till mvc..
so long suckers!
xx